Projecten

De concertreis naar Bitburg - Trier is van 27 april t/m 2 mei 2018

Soms hoeft de busreis niet eens zo lang te duren om in een compleet andere wereld te komen. Zo maken we dit jaar een concertreis naar het fraaie Moezelgebied in Duitsland. Binnen een paar uur ben je in het heuvelachtige gebied, met prachtige wijngaarden langs de steile rivierhellingen. In de dorpjes en steden gaat het er nog echt ‘gemütlich’ aan toe en zijn veel bezienswaardigheden te vinden. 

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, rijden we richting Duitsland voor een zesdaagse concertreis. Alle koorleden en medewerkers zijn uitgenodigd om mee te gaan op een onvergetelijke reis.

We vertrekken vrijdagmorgen vroeg en doen voordat we het land uit gaan het Limburgse plaatsje Vaals aan. Ook zullen we een Limburgse vrijmarkt bezoeken om het echte ‘Koningsdag-gevoel’ te beleven. Vervolgens rijden we naar onze plaats van bestemming: Bitburg. Hier ligt een voormalig officiershotel op een oude kazerne van de luchtmacht, en groot hotel met plaats voor wel 400 gasten. Wij hebben een gedeelte van het hotel tot onze beschikking en een eigen recreatie/eetzaal.Vanuit Bitburg reizen we dagelijks af voor allerlei optredens en uitstapjes. We zingen onder andere de hoogmis in Vianden (Luxemburg) en treden op in Trier, zowel in de Dom als in de Basilica. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning. We gaan rodelen van de berg en klimmen in een klimpark. Ook maken we een boottocht over de Moezel. Woensdag 2 mei keren we huiswaarts, maar niet voordat we een bezoek gebracht hebben aan het ‘Eifelpark’.

 

 

Op 3, 4 en 5 november heeft het koor een repetitieweekend in Egmond aan Zee. In dit weekend oefent het koor de liederen van het kerstrepertoire voor de komende optredens in de maand december, zie hiervoor onze agenda. Tussendoor is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning.

Repetitieweekend in Egmond

Het repetitieweekend is anders dan een koorreis, want het staat helemaal in het teken van repeteren. We studeerden nieuwe kerstliedjes in. Oude liedjes komen terug op het programma en dat betekent voor de jonge kinderen dat er veel geoefend moet worden. De repetities werden verzorgd en begeleid door Juliette, Frank, Dylan en Eric. Dank hiervoor. 

Vrijdagavond rond 19.00 uur vertrok de inmiddels bekende bus van ‘van Fraassen’ vanaf de kuslus richting Egmond. Daar overnachtten we in een Stay Okay, de vroegere jeugdherberg. Bij aankomst verdeelden de kinderen zich over de kamers en ontdekten ze het gebouw. Wij hadden dit weekend een eigen repetitiezaal tot onze beschikking en deze werd ’s avonds ook gebruikt om gezellig samen te zitten. Zaterdagmorgen startte de dag met een stevig ontbijt zodat er een goede bodem werd gelegd voor de intensieve repetitiedag. Tussen de repetities door was er heerlijk fruit (van Rijkenberg) geschild door Bets en Annie. Na de lunch hadden de kinderen echt wat lucht nodig en zijn we gaan wandelen naar het strand. Daar hebben we gevoetbald en gevliegerd, dit laatste hadden veel kinderen nog nooit gedaan!

Egmond strand.jpg

Voor we terugliepen naar de Stay Okay werden we nog getrakteerd op een heerlijk Italiaans ijsje en een flinke regenbui, maar dat mocht de pret niet drukken. Terug op locatie werd er nogmaals samen gerepeteerd. ’s Avonds speelden we in teams het spel ‘Show-it’, waarbij er geraden moet worden wat er uitgebeeld wordt.Zondagmorgen kwam een aantal mannen die niet in de gelegenheid waren om het hele weekend mee te gaan het koor versterken. Na de eerste repetitie gaven we ook een klein ‘optreden’ voor een koor uit Weesp dat ook een repetitieweekend hield in Egmond. En zij zongen ook een lied voor ons. Na de lunch zijn we met de bus naar Zandvoort gereden. Daar hebben we het weekend afgesloten in het zwembad. We hebben een prachtig, gezellig en vooral nuttig weekend achter de rug waar we als koor met veel plezier op terug kunnen kijken. Iedereen die geholpen heeft bedankt, en hopelijk tot volgend jaar.

 

StayokayEgmond.jpg

StayokayEgmond binnen.jpg

 

Als u de onderstaande link aanklikt kunt u het reisverslag lezen over de kooreis naar Diessen in Brabant van 24 t/m 28 mei 2017.

Concertreis naar Diessen 2017

 

Afgelopen weekend  4,5 en 6 november 2016 is het grootste deel van het koor een weekend weggeweest om samen te zingen, en vooral veel te oefenen voor de aankomende drukke kerst tijd. De reis ging naar Apeldoorn. De overnachtingen waren in een Stay Okay midden in het bos. Vrijdagavond was er na aankomst nog tijd voor een leuke Quiz. Zaterdagochtend werd er gestart met een wandeling door het bos en daarna moest er hard gewerkt worden. Eerst met het eigen repertoire en na de lunch was er een workshop van Hester Hentzepeter. Hierbij was eerst de basisschool jeugd aan de beurt. De andere deden in project groepjes iets anders. Daarna was het de beurt voor de rest van het koor om deel te nemen aan de workshop. De kinderen konden zich heerlijk buiten even uitleven. We hebben onder andere wilde zwijnen, damherten en eekhoorn gespot. Na het diner was het tijd voor de reflectortocht. Het bleek de kortste tocht ooit te worden maar er was ondanks de kleine teleurstelling toch een hoop te lachen. De zondagochtend werd wederom gebruikt om actief het kerstrepertoire te oefenen. Daarna was het tijd voor ontspanning in zwembad De Scheg in Deventer. In de bus naar huis nog een heerlijk appeltje van Rijkenberg. Het was een zeer productief weekend. 

repetitieweekend Apeldoorn.jpg

repetitieweekend Apeldoorn 2.jpg

repetitieweekend Apeldoorn 3.jpg

repetitieweekend Apeldoorn 4.jpg

repetitieweekend Apeldoorn 5.jpg

 

repetitieweekend Apeldoorn 6.jpg

repetitieweekend Apeldoorn 7.jpg

 

 

Dit jaar waren De Zangertjes van Volendam tijdens de concertkoorrreis in het Limburgse Arcen. Een verslag van deze reis staat te lezen in de onderstaande koorbrief.

Koorbrief Arcen mei 2016

Optreden Arcen.jpg

Flashmob Arcen.jpg

Groepsfoto Arcen.jpg

 

 

Klik op onderstaande link:

koorbrief_praag.pdf

Reisverslag concertreis naar Praag

Praag-rivierzicht.jpg