Oproep papiervrijwilligers

03-05-2019

DE ZANGERTJES VAN VOLENDAM HELPEN LICHAMELIJK EN GEESTELIJK VERVAL TE VOORKOMEN ALS JE MET PENSIOEN GAAT

Professor Erik Scherder – bij de meeste mensen bekend door De Wereld Draait Door - heeft zichzelf ten doel gesteld Nederland aan het bewegen te krijgen. Hij is neuropsycholoog en beschikt daardoor over onweerlegbare onderzoekresultaten die aangeven dat ‘Het verval intreedt als mensen gaan stilzitten’. Lichaam en geest vormen een eenheid en door het lichaam te activeren wordt tevens de geest scherp gehouden.

De Zangertjes van Volendam kunnen nog enkele vrijwilligers gebruiken om een dagdeel per week papier en karton op te halen. Als papiervrijwilliger werk je aan zelfs VIER positieve doelstellingen tegelijkertijd!

1. Je bent lichamelijk actief waardoor je lichaamsenergie toeneemt maar je tegelijk dus je geest bij-de-tijd houdt

2. Het is een heel gezellige bezigheid en je werkt aan je sociale contacten. Je zit in een ploeg en de mensen zijn altijd blij als je langskomt en hun papier meeneemt

3. Je levert een positieve bijdrage aan het klimaat door papier te recyclen

4. Met de opbrengst van het papier houd je de Zangertjes van Volendam in stand

Je hoeft voortaan niet meer weg te kijken als Eric Scherder zijn verhalen vertelt over het grote belang van lichamelijke activiteit als je ouder wordt. Aarzel niet langer en hak de knoop door! Meld je aan als papiervrijwilliger bij de Zangertjes van Volendam. Door-de-week kunnen we nog enkele medewerkers goed gebruiken en ook zoeken we enkele invallers. Een rijbewijs is geen voorwaarde, maar komt wel goed uit. En ook dames zijn van harte welkom.

Vandaag begint het vervolg van je leven! Bel 06 51 87 92 01 of mail naar jaapdibbes@quicknet.nl.